EKO PESTKI DYNI – naturalnie zdrowa, super pożywna EKO przekąska HELIO Natura pochodząca z certyfikowanego rolnictwa ekologicznego (certyfikat AGRO BIO Test).

Jest symbolem jesieni, a jej pomarańczowy kolor wprowadza nas w dobry nastrój. Zachwyca wielkością, różnorodnością, smakiem i można z niej przyrządzić mnóstwo potraw, które rozgrzeją nas w chłodne, jesienne dni. Największą zaletą dyni, a zwłaszcza jej nasion jest bogactwo minerałów – m.in. magnezu, fosforu, miedzi, potasu i… cynku, który w sezonie jesiennym odgrywa ważną rolę w codziennej diecie, gdyż wzmacnia nasz układ immunologiczny.

EKO PESTKI DYNI HELIO Natura = magnez, potas, żelazo, foliany, cynk, miedź, fosfor, witaminy z grupy B – tiamina i ryboflawina, witamina E, białko, błonnik.

EKO PESTKI DYNI HELIO Natura NIE ZAWIERAJĄ natomiast żadnych sztucznych dodatków i konserwantów.

EKO Pestki dyni – moc zdrowia

Nasiona dyni, jak i olej z nich pozyskiwany, tzw. „zielone złoto“, są skarbnicą cennych składników odżywczych niezwykle ważnych dla naszego organizmu. Zawierają m.in. magnez i potas– pierwiastki niezbędne do prawidłowego funkcjonowania mięśni i układu nerwowego. Są także doskonałym źródłem żelaza i folianów, które nie tylko zmniejszą uczucia zmęczenia, ale również wspomogą układ odpornościowy. Dlatego EKO Pestki dyni HELIO Natura powinny się znaleźć w naszym jesiennym jadłospisie, zwłaszcza jeśli chcemy zadbać również o kondycję skóry, włosów i paznokci. Nasiona dyni bogate są bowiem w cynk, ryboflawinę oraz witaminę „młodości“- ważny przeciwutleniacz zapobiegający procesowi starzenia się skóry. W pestkach dyni znajdziemy również miedź zwiększającą produkcję melaniny – pigmentu nadającego barwę włosom, ale też sporo fosforu, który zadba dodatkowo o zdrowie kości i zębów. Ponadto, EKO PESTKI DYNI HELIO Natura dostarczą białko i błonnik pokarmowy – niezbędny do prawidłowego trawienia.

EKO Pestki dyni HELIO NATURA w jesiennym menu

Sezon na dynię nie może obejść się bez pysznej, rozgrzewającej zupy – krem, naturalnie w duecie z EKO Pestkami dyni HELIO Natura, które będą nie tylko apetyczną dekoracją, ale bardzo wartościowym dodatkiem, który zapewni nam solidną porcję zdrowia! Delikatnie podprażone, chrupiące EKO Pestki HELIO Natura idealnie pasują do każdej zupy – krem, zwłaszcza jarzynowej, ale też doskonale komponują się z jesiennymi surówkami i sałatkami.

EKO PESTKI DYNI – idealne do zupy, sałatek, koktajli, musli, smoothies, jogurtów i owsianek. Pestkami dyni warto posypywać dipy, musy, hummusy lub przyrządzić  z nich wyśmienite sosy, pesto i pasty kanapkowe. Z EKO Pestek dyni HELIO Natura możemy wyczarować przeróżne domowe wypieki lub stworzyć z ich dodatkiem apetyczne dekoracje do ciast.

Nasiona dyni to wspaniałe jesienne skarby natury z których warto korzystać w codziennej kuchni przez cały rok! EKO Pestki dyni HELIO Natura mają bowiem szerokie zastosowanie kulinarne i mnóstwo cennych, prozdrowotnych właściwości. Co ważne, nie zawierają żadnych sztucznych dodatków i konserwantów! To EKO nasiona pochodzące z certyfikowanego rolnictwa ekologicznego (certyfikat AGRO BIO TEST), dlatego będą naturalnie zdrową i pożywną EKO przekąską do podgryzania i pochrupania w ciągu dnia, zwłaszcza podczas chłodnych, jesiennych wieczorów przed TV.

Odkryj moc dyni, sięgnij po EKO skarby natury ukryte w jej wnętrzu i poczuj prawdziwy smak jesieni!

Linia HELIO Natura powstała w odpowiedzi na rosnące zapotrzebowanie na naturalną, mało przetworzoną żywność. Powiększając gamę bakalii bez konserwantów HELIO Natura o nowe EKO produkty, firma oferuje nam pełnowartościowy zestaw naturalnych produktów o najwyższej, ekologicznej jakości, które najlepiej zadbają o nasze zdrowie każdego dnia!