Na zdrowie

Paprykarz Szczesiński – uwielbiamy od lat

Paprykarz szczeciński  – produkt, który pieścił kubki smakowe Polaków w latach 70. Zdecydowany HIT PRL-u. Klasyczny przysmak, który uwielbiany był przez małych i dużych. To niewątpliwie kultowa konserwa tamtych czasów. Niezapomniany smak wspominamy do dziś… Czy obecnie na rynku znajdziemy jeszcze ten specjał? Całe szczęście TAK!

Paprykarz szczeciński produkowany między innymi przez firmę DEGA. Konserwę kupić możemy w większej ilości, ponieważ data przydatności to aż rok od produkcji. Zapewne wiele osób, które pamięta ten smak, najchętniej skonsumuje paprykarza w klasycznej formie kanapki. Mamy jednak alternatywę, by konserwa nie było tylko przekąską, ale częścią posiłku podczas obiadu, czy kolacji. Nasza propozycja idealnie sprawdzi się jako danie dla całej rodziny. Jest to PAPRKARZ ZAPIEKANY W CUKINII Z SEREM I PIETRUSZKĄ. Czas przygotowani to około 30 minut. Dla tego smaku – warto!

CO BĘDZIE POTRZEBNE:

  • 2 opakowania paprykarza szczecińskiego,
  • 4 nieduże cukinie,
  • 100 g sera cheddar,
  • pęczek natki pietruszki,
  • oliwa z oliwek, sól, pieprz, czosnek

I ZACZYNAMY:

Jeśli w domu brakuje któregoś ze składników – przepis możesz nieco zmodyfikować. Wszystko zależy od preferencji smakowych oraz… wyobraźni! #zostanwdomu i gotuj z DEGĄ

CENA: 1,49 – 1,99 (135G)

Produkty marki DEGA dostępne są w  sieciach i dyskontach handlowych oraz mniejszych,  prywatnych sklepach i hurtowniach spożywczych.

Możesz również polubić…