Do świąt Wielkanocy zostało jeszcze trochę czasu, jednak powoli możemy myśleć o potrawach, którymi zachwycimy naszych gości. Każdy region Polski ma swoje zwyczaje i serwuje różnorodne dania. Jedno jest pewne – u większości królują…JAJKA.
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć klasyków – święta bez sałatki jarzynowej, to nie święta.
DEGA proponuje SAŁATKĘ JARZYNOWĄ Z JAJKIEM, która swoim smakiem, dorównuje domowej. Bogata w warzywa: ziemniaki, marchewkę, pietruszkę oraz jajka i aromatyczny majonez, zaoszczędzi nam czasu i będzie idealnie prezentować się na świątecznym stole. Wystarczy wyłożyć ją na talerz, miseczkę i przyozdobić według uznania.

Cena: 1,99zł (500g)
PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM DEGA to aromatyczna pasta kanapkowa jajeczna z dodatkiem szczypiorku, korzenia chrzanu, i odpowiednio dobranych przypraw. Pasta jajeczna idealnie sprawdzi się jako gotowy farsz do przygotowania faszerowanych jajek. Dzięki wykorzystaniu gotowej pasty zaoszczędzimy czas a świąteczna potrawa otrzymane nowe smaczne oblicze.
Cena: 5,99 zł (80g)
Oto nasza propozycja podania.

SKŁADNIKI:
- dwie pasty DEGA,
- 4jajka,
- rzodkiewka,
- świeży ogórek,
- rzeżucha,
- świeży szczypiorek.
Jajka gotujemy na twardo. W tym czasie na cienkie paseczki kroimy rzodkiewkę, ogórka, a szczypiorek oraz rzeżuchę siekamy. Ostudzone jajka kroimy na pół, pozbywamy się żółtka, które mieszamy z pastą jajeczną DEGA. Następnie nakładamy farsz. Na sam koniec przyozdabiamy ogórkiem oraz rzodkiewką, a całość posypujemy rzeżuchą i szczypiorkiem! Gotowe! Najważniejsze, że szybko i smacznie.
Produkty marki DEGA dostępne są w sieciach i dyskontach handlowych oraz mniejszych, prywatnych sklepach i hurtowniach spożywczych.